روف گاردن
روف گاردن یا Roof garden به فضای سبز روی پشت بام می گویند. این فضای سبز را در سطوح بالای ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی احداث می کنند. هدف از ایجاد روفگاردن یا گرین روف ایجاد یک فضا برای تفریح، بازی، کنترل دما، زیباسازی معماری، تولید غذا، سایه و پناهگاه می باشد. این فضای سبز ، محیط مناسبی برای زندگی پرندگان است. با گسترش آپارتمان نشینی، دیگر خبری از زندگی در خانه های حیاط دار نیست. طراحان ساختمان برای ایجاد یک فضای زیبا و دلنشین در ساختمان ها از تکنولوژی به نام روف گاردن استفاده می کنند. روف گاردن با نام باغ بام، بام سبز و سقف سبز هم شناخته می شود. به کمک این تکنولوژی می توان از فضای بلااستفاده در پشت بام و تراس بهترین استفاده را کرد. روفگاردن را بر روی سقف (پشت بام، حیاط و...) اجرا می کنند. بستر کشت گیاه در این فضای سبز، بالاتر از سطح خاک زمین و بر روی یک بستر مصنوعی شکل می گیرد.
تاریخچه روف گاردن
تاریخ اولین استفاده ها از بامهای سبز به هزاران سال قبل باز می گردد. اولین مشاهدات روف گاردن، بر روی بام خانه های بابلی ها بوده است.
با این وجود منشا اصلی پیدایش روف گاردن یا همان بام سبز به دوره بابلیان باز می گردد. ولی پیشرو و بنیان گذار این صنعت را می توان کشور آلمان دانست. از آنجایی که بهینه سازی مصرف انرژی در کشور آلمان از اولویت های همیشگی دولتهای این کشور بوده است، آلمان ها را می توان پیشگامان اصلی روف گاردن در جهان دانست.
کاهش مصرف انرژی و آلودگی های صوتی و اقلیمی از جمله مزیت های اجرای روف گاردن می باشند. به همین علت تعداد زیادی از خانه ها در آلمان با هدف بهینه سازی مصرف حامل های انرژی از این صنعت استفاده نمودند.

مزایای استفاده از بام سبز
امروزه، صنعت روف گاردن مورد توجه بسیاری از مردم در سراسر جهان قرار گرفته است. روف گاردن در اروپا بیشتر به دلایل اقتصادی به ویژه در زمینه صرفه جویی در مصرف انرژی مورد توجه می باشد. همچنین در کشور های صنعتی که برای توسعه خود دست به تخریب محیط زیست زده اند، روف گاردن جایگزینی مناسب جهت بازسازی فضاهای سبز از دست رفته می باشد.
روف گاردن در ایران علاوه بر موارد فوق، جنبه های بصری، تجملاتی، مصرفی و کاربردی بیشتری به خود گرفته است. با افزایش قیمت املاک و مستغلات در کلان شهرها به ویژه در تهران و شهرهای پرجمعیت ایران و از طرفی نبود سرانه فضاهای سبز مناسب، روف گاردن به یکی از مهمترین آپشن های کاربردی در ساختمان های لوکس تبدیل شده است.
ساختمان سازها جهت ایجاد جذابیت بیشتر ، تلاش کرده اند تا نقاط ضعف مشاعات ساختمان خود را به کمک فضای بلا استفاده بام پر نموده و ساختمان را با امکانات بیشتر به نمایش درآورند.
از طرفی خریداران املاک، با احساس نیاز به گذران اوقات خود با خانواده و دوستان، در محیطی سبز و با طراوت، به دنبال ساختمان هایی با فضای روف گاردن متفاوت می گردند. با خرید ساختمان های مجهز به روف گاردن، با یک تیر دو نشان می زنند تا آنها را از خرید باغ و ویلا در مناطق خوش آب و هوا و صرف هزینه مازاد برهاند .
ایجاد روف گاردن بر بام ساختمان می تواند فواید بسیاری داشته باشد که به دو دسته مزایای اقتصادی روف گاردن و مزایای زیست محیطی روف گاردن تقسیم می شوند. در ادامه به آنها اشاره خواهد شد.

مزایای اقتصادی روف گاردن
• ایجاد ارزش افزوده برای املاک و مستغلات و افزایش ارزش ملک
• کاهش هزینه حامل های انرژی
• کاهش آلودگی های صوتی محیط تا 40 دسی بل
• افزایش چند برابری عمر بام ساختمان
• استفاده بهینه از فضا و ایجاد امکانات جدید به ساختمان
• پوشش نقاط ضعف ساختمان و ایجاد امکانات بیشتر به ساختمان

مزایای زیست محیطی روف گاردن
• ایجاد محیط زیستی و بیولوژیکی برای سایر موجودات
• تاثیرات مثبت آب و هوای شهری
• کاهش آلاینده های هوا و فیلترینگ طبیعی
• کاهش اثر جزیره حرارتی شهری
• پاکسازی محیط زیست و تولید اکسیژن بیشتر

معایب استفاده از روف گاردن
معایب اجرای روف گاردن نسبت به مزایای آن بسیار ناچیز و قابل چشم پوشی می باشد. معایب اجرای بام سبز بیشتر در نحوه اجرای نادرست و غیر اصولی خلاصه می شود. معمولا آسیب های ناشی از اجرای بام سبز ، مربوط به اجرای غیر استاندارد آن می باشند.
اجرای غیر اصولی روف گاردن می تواند ساختمان را در معرض خطرات جبران ناپذیر قرار دهد. امروزه برخی از شرکت های سودجو برای رسیدن به اهداف خود از این روش استفاده می کنند. باید توجه داشت که اجرای غیر اصولی روفگاردن بزرگترین خطر در صنعت روف گاردن می باشد.
سالانه تعداد زیادی از روف گاردن های غیر استاندارد و غیر اصولی در دستور تخریب قرار می گیرند و هزینه های بسیاری را به دوش کارفرمایان قرار می دهند.
البته می توان هزینه های نگهداری بام سبز و مراقبت های لازمه را نقطه ضعف و از معایب بام سبز دانست. این مورد نسبت به مزایای ایجاد شده و شرایطی که برای مصرف کنندگان به ارمغان می آورد، قابل چشم پوشی می باشد.
روف گاردن ارزان
روف گاردن کوچک
بسیاری از افراد بودجه و فضای کافی را برای احداث روف گاردن در اختیار ندارند. آنها می توانند با صرف هزینه ای مناسب، یک روف گاردن کوچک احداث نمایند. یک فضای کوچک سبز می تواند محلی مناسب برای گذراندن اوقات فراغت و مطالعه باشد. اجرای این نوع روف گاردن در مدت کوتاهی امکان پذیر است.
انواع و کاربردهای روف گاردن
انواع مختلفی از روف گاردن وجود دارند که بر روی آپارتمان ها، ساختمان های تجاری و صنعتی اجرا می شوند. بسیاری از افراد و شرکت ها برای غذاخوری کارمندان، باشگاه های خصوصی، فضای بازی بچه ها، دفتر کار و محیطی برای پذیرایی از روف گاردن استفاده می کنند.
انواع مختلف روف گاردن شامل روف گاردن گسترده، نیمه متمرکز، متمرکز و مدولار می شوند. در ادامه توضیحی درباره ی هر یک از این روف گاردن ها ارائه می دهیم.
روف گاردن گسترده (extensive):
یکی از نکات مهم در این نوع روف گاردن، وزن سازه است. در طراحی این نوع بام سبز از گیاهانی استفاده می کنند که ریشه های کم عمقی دارند. بستر کشت گیاهان در روف گاردن گسترده بسیار سطحی و به اندازه ی 15-5 سانتی متر می باشد. در روی بام های مسطح و شیبدار می توان از این نوع بام سبز استفاده نمود. گیاهان علفی، بوته های کوچک و گلدار گزینه های مناسبی برای کاشت در این نوع روف گاردن هستند. وزن و هزینه اجرایی پایین و سرعت اجرای بالا جزء مزایای روف گاردن گسترده می باشند.
سقف سبز یا بام سبز متمرکز (intensive) :
این نوع روف گاردن را با نام های باغبام و بام سلطنتی هم می شناسند. حجم و ارتفاع خاک در این نوع روف گاردن زیاد است. هزینه اجرای روف گاردن متمرکز بیشتر از انواع دیگر می باشد. به همین علت فقط برای ساختمان های بزرگ و معروف به کار می رود. در طراحی این نوع بام سبز از انواع درختان، گیاهان زینتی و گل ها استفاده می کنند. ضمن اینکه مسیرهایی برای قدم زدن و مکان هایی برای استراحت هم در نظر گرفته می شود. سیستم متمرکز برای بام هایی به کار می رود که عموم مردم به آن دسترسی دارند.
بام سبز نیمه متمرکز(semi-intensive) :
حجم ریشه گیاهانی که در این نوع روف گاردن کشت می شوند بیشتر از بام سبز گسترده است. عمق بستر کاشت بین 30 سانتی متر تا 1 متر می باشد. گیاهان این نوع روف گاردن را می توان از بین گیاهان بوته ای مانند توت فرنگی و هندوانه یا گیاهان دارویی مانند پونه و اسطوخودوس در کنار چمن انتخاب کرد. در این مورد هم باید وزن سازه را در نظر گرفت. مهم ترین چالش اجرایی در روف گاردن نیمه متمرکز، مهارت طراحی و استفاده بهینه از فضاها با توجه به ساختار سازه می باشد. از مزایای این نوع روف گاردن می توان به قابلیت طراحی خلاقانه و توزیع بار بر اساس ساختار ساختمان، قابلیت استفاده از انواع گونه ها و دسته های گیاهی و قابلیت مرتفع کردن نواقص سازه ای ، مانند رایز ها ، نورگیر ها و ... اشاره کرد.
سیستم مدولار یا جعبه گیاه (planter box) :
سیستم های مدولار به صورت پیش ساخته وجود دارند و نیازی به زیرساخت ندارند. این ساختار در اروپا به صورت Extensive و جهت کاهش مصرف انرژی مورد استفاده قرار می گیرند. هزینه های بالای حامل های انرژی در کشور های اروپایی و امریکایی موجب شده است تا استفاده از سیستم روف گاردن مدولار بیشتر جنبه اقتصادی و کاهش مصرف داشته و کمتر جهت استفاده کاربردی باشد . سیستم اجرایی روف گاردن مدولار که در اکثر کشورهای پیشرفته جهان اجرا می شود، دارای استانداردهای ویژه ای می باشد. این استانداردها با توجه به ساختارهای Spotting Exhaust که از ماهیت اصلی این نوع بام های سبز هستند، دارای محدودیت های بسزایی به ویژه در نوع جانمایی ، پوشش گیاهی و ساختار آبیاری می باشند. سیستم جعبه گیاه ، قابلیت اجرا بر روی هر بام و بالکن را دارد. در این سیستم، جعبه های مخصوصی برای کشت گیاه وجود دارند. این جعبه ها تمام یا بخشی از سقف را می پوشانند. سیستم مدولار از محبوبیت زیادی برخوردار می باشد. یکی از دلایل این محبوبیت، کاهش هزینه های ایجاد بام سبز است. روف گاردن مدولار وزن کمی دارد و می توان آن را جا به جا کرد. اجزای به کار رفته در طراحی این نوع بام سبز زمینه رشد پایدار گیاهان را فراهم می کنند. سیستم جعبه گیاه در بسیاری از بزرگراه ها و خیابان های شهرهای بزرگ دیده می شوند.
مزایا و معایب روف گاردن مدولار :
با توجه به ساختار اجرایی این گروه از بام های سبز می توان مزایای و معایب متعدد برای این سیستم از اجرا بر شمرد.
مزایای بام سبز مدولار
● سرعت اجرای بالا
● کاهش مصرف انرژی
● کاهش هزینه اجرا (کوتاه مدت)
معایب بام سبز مدولار
● کاهش چشمگیر کیفیت گیاهان
● کاهش تنوع پوشش گیاهی
● کاهش عمر مفید گیاهان
● عمر کوتاه متریال و مواد مصرفی
● عدم انتقال صحیح و استاندارد آب های اسیدی خارج شده از خاک و گیاه روف گاردن
● ایجاد آبگرفتگی در گذر زمان و به دلیل ماهیت Spotting Exhaust
● محدودیت در طراحی و اجرا
● محدودیت های در اجرای سیستم تاسیسات و آبیاری هوشمند
● ایجاد محلی مناسب برای رشد حشرات و باکتری ها
محدودیت های اجرایی در روف گاردن
عموما محدودیت های اجرایی روف گاردن به 2 دسته اصلی تقسیم می شوند .
- محدودیت های سازه ای در اجرای روف گاردن
- محدودیت های اقلیمی در اجرای روف گاردن
محدودیت های سازه ای بام سبز عمدتا به محاسبات سازه ای و نحوه ساخت بنا بستگی دارند . نوع ساختار اسکلت بندی ساختمان، ساختار اجرای سقف ها، محاسبه بارهای مرده و زنده و نحوه ایزولاسیون، همگی می توانند به عنوان محدودیتی جهت اجرای بام سبز باشند.
محدودیت های اقلیمی در بام سبز بسته به شرایط آب و هوایی، زاویه تابش خورشید، برودت هوا در فصول مختلف و همچنین میزان رطوبت و سرانه بارش در هر منطقه بستگی دارند.
با توجه به محدودیت های موجود جهت اجرای روف گاردن، این امکان وجود دارد تا با استفاده از تنوع زیرساخت های اجرایی روف گاردن، بهترین گزینه را انتخاب نموده و بام سبز را به شکلی استاندارد اجرا نمود.
انتخاب نوع ساختار زیر سازی بام سبز ، نیاز به دانش فنی و بررسی های متعدد سازه ای و جغرافیایی برای هر پروژه روف گاردن دارد.
تقسیم بندی روف گاردن از لحاظ نحوه اجرا
در کل روف گاردن ها از لحاظ نحوه اجرا به دو دسته mobil و immobile تقسیم می شوند .
. روف گاردن های دائم یا ثابت (Immobile Green Roof )
ساختار اجرایی بام های سبز دائم یا ایستا permanent ، بر ایجاد فضایی سبز برای استفاده در بلند مدت می باشد. در این روش اجرای بام سبز، روف گاردن به بخشی از بدنه اصلی ساختمان تبدیل می شود. در این ساختار با توجه به ملاحظات و استاندارد های تعریف شده، ایجاد زیرساخت مناسب الزامی می باشد.
متاسفانه برخی سازندگان و فعالان بی تجربه در صنعت روف گاردن، اقدام به اجرای غیر اصولی بام سبز دائم نموده اند و تنها ظاهر بام را شبیه سازی می نمایند. ولی در باطن از ساختارها و استانداردها پیروی نکرده اند و احتمال تخریب در این بام های سبز بسیار بالا می باشد .
اصولا ساختار بام های سبز ثابت که به شیوه سنتی اجرا می شوند، به دلیل ساختار Spotting Exhaust ، پس از گذشت چند ماه از بهره برداری، دچار مشکلات زیادی می شوند.
مزایا و معایب روف گاردن ثابت :
با توجه به ساختار اجرایی این گروه از بام های سبز می توان مزایا و معایب متعدد برای این سیستم از اجرا بر شمرد.
مزایای بام سبز ثابت
عایق صوت و حرارت بسیار مناسب
کاهش هزینه های مربوط به انرژی
عدم وجود محدودیت در طراحی بام سبز
افزایش چشمگیر کیفیت گیاهان
افزایش تنوع پوشش گیاهی
افزایش عمر مفید گیاهان
افزایش چشمگیر کیفیت گیاهان
افزایش تنوع پوشش گیاهی
افزایش عمر مفید گیاهان
افزایش ارزش افزوده به ملک
عملکرد مناسب سیستم بام سبز
معایب بام سبز ثابت
کاهش سرعت اجرا و تحویل پروژه
پیش نیاز اجرای روف گاردن
اولین پیش نیاز جهت اجرای روف گاردن، داشتن نقشه های سازه ای ، معماری و تاسیسات می باشد. امکان و نحوه ورود تاسیسات و سیستم نورپردازی به سطح روف گاردن از جمله اولین چالش های پیش رو در اجرای روف گاردن می باشد. لذا دانش کافی در خصوص طراحی سازه و میزان محاسباتی بارهای مرده و زنده بسیار مهم می باشد. در زیر لیستی از پیش نیاز های اجرایی روف گاردن به اختصار بیان شده است .
● محاسبات سازه ای ساختمان
● نقشه آرایش تیرها و ستون ها جهت بررسی و محاسبه میزان بارگذاری ها در طراحی روف گاردن
● نقشه معماری طبقات زیرین روف گاردن
● نقشه تاسیسات و محل خروج داکت ها
● محل رایزر ها و ورود و خروج تاسیسات مکانیکال و الکتریکال جهت طراحی روف گاردن
نحوه ارزیابی روف گاردن جهت اجرا
ملاحظات سازه ای در روف گاردن :
اولین گام جهت طراحی و اجرای روف گاردن ، بررسی این نکته است که آیا مهندسین و معماران ساختمان ، محاسبات سازه ای را جهت اجرای روف گاردن و بام سبز در دستور کار قرار داده اند یا خیر؟
آیا بارهای مرده و زنده ناشی از اجرای روف گاردن و بام سبز در نظر گرفته شده است؟
در صورت نداشتن این اطلاعات ، مهندسین اجرایی روف گاردن، از طریق بازسازی و تخمین حدودی، آنها را بازسازی می نمایند. ولی بهتر است اطلاعات سازه ای و نوع طراحی آرایش ستونها و تیرها در دسترس باشند. ایجاد آلاچیق ها، سازه ها و حتی شناژهای وزنی ، قبل از اجرا باید به صورت دقیق مورد بررسی قرار گیرند . شناژ به معنای زنجیر کردن است و موجب اتصال پی ها و یا فونداسیون ها به یکدیگر می شود. از انواع مختلف آن می توان به شناژ عمودی، افقی، مورب و مخفی اشاره کرد.
ملاحظات ساختار زهکش و آب باران:
با توجه به ساختار زهکشی آب باران که از قبل طراحی شده و شیب های ایجاد شده ، می توان محاسباتی را در خصوص میزان کنترل آب های سطحی روان ایجاد نمود .
روف گاردن های استاندارد به صورت ذاتی دارای ساختار های Water Storm Management هستند . این بدان معنا است که در بارندگی های شدید و بی وقفه و یا آبیاری های بارانی طولانی مدت، این سیستم ها قادر خواهند بود ، میزان قابل ملاحظه ای از این شریان ها را با توجه به برداشت آب مورد نیاز توسط لایه ها و سطوح مختلف کنترل نمایند . ولیکن با این وجود ملاحظات عددی و محاسباتی در ساختار زهکش بسیار مهم می باشد .
همچنین در ساختمان هایی که امکان استفاده مجدد از آبهای جمع آوری شده را دارند ( آبهای خاکستری )، می توان از سیستم های ایگلو و Water bank جهت ذخیره سازی این آب ها استفاده نمود .
ملاحظات اتصالات مفاصل و دیواره ها:
یکی از مهمترین نقاط ضعف در ساختمان ها، محل تقاطع کف و دیواره ها می باشد. همچنین نحوه اجرای مفاصل و سطوح اتصال دو متریال متفاوت به یکدیگر باید مورد بررسی قرار گیرد. با توجه به میزان اختلافات درجه حرارتی و عدم هماهنگی چگالی ها و ضرایب انبساط و انقباض، نحوه و نوع پوشش این نقاط ضعف بسیار مهم می باشد.
ملاحظات جغرافیایی:
ملاحظات جغرافیایی در ایجاد روف گاردن ، نقش کلیدی را بازی می کنند . این ملاحظات در بام سبز در موارد زیر مورد بررسی قرار می گیرند :
● مکان جغرافیایی از لحاظ برودت هوا و اختلاف سرما و گرما در تغییر فصول
● مکان جغرافیایی از لحاظ تابش خورشید و بادهای غالب

طراحی روف گاردن مدرن
طراحی روف گاردن مدرن طرفداران زیادی دارد. طراحان و معماران بر اساس یک ایده ی خلاقانه و با استفاده از المان ها و عناصر نوین معماری یک روف گاردن منحصر به فرد را اجرا می کنند. آنها برای طراحی روف گاردن مدرن به رنگ بندی فضا توجه ویژه ای می کنند. با رعایت تمام اصول و به کارگیری ایده های نو، یک فضای مدرن به وجود می آورند.
عموما طراحی روف گاردن به دو دسته مجزا تقسیم می شود.
● طراحی روف گاردن با اهداف زیست محیطی و اقتصادی
● طراحی روف گاردن با هدف ایجاد مصارف کاربردی
مراحل طراحی روف گاردن ( بام سبز )
مرحله اول :
بازدید از پروژه و بررسی شرایط پیرامونی اعم از مکان جغرافیایی و بررسی زوایای دید . تجزیه و تحلیل شرایط محیطی ( جهت تابش خورشید – میزان لوکس نور- جهت وزش بادها – دید ها و مشرف ها و... )
مرحله دوم:
دریافت یا برداشت پلان بام سبز با تمامی ورودی ها و خروجی ها به صورت ازبیلت .
مرحله دوم:
امکان سنجی و بررسی سازه ای و محاسبات سازه ای ، آرایش ستون ها و تیر ها
مرحله چهارم:
بررسی نیاز ها ، درخواستهای کارفرما و مشخص نمودن سبک های طراحی
مرحله اول :
اتد دستی و خلق کانسپت های اولیه
مرحله ششم:
ایجاد مدل های سه بعدی و بررسی دیتیل های چالش برانگیز
مرحله هفتم:
بررسی های نهایی طرح بر اساس محدودیت های سازه ای و امکان سنجی های اجرایی
مرحله هشتم:
مدل سازی کامل طرح به همراه جزئیات
مرحله نهم:
ارائه نهایی و ایجاد نقشه های فاز 2
اجزای اصلی تشکیل دهنده زیر ساخت روف گاردن (بام سبز)
اجزای روف گاردن ، دارای استاندارد های جهانی می باشد . این استانداردها توسط تیم های تحقیقاتی و شرکت های پیشرو در زمینه طراحی و تولید متریال بام سبز طی گذر زمان و کسب تجربیات و تحقیقات تعریف شده اند.
اجزا تشکیل دهنده اصلی روف گاردن ( بام سبز) از هفت قسمت اصلی تشکیل می شود که در ادامه از بالاترین لایه تا پایین ترین لایه به اختصار درباره آنها شرح کوتاهی داده خواهد شد.
لایه پوشش گیاهی در روف گاردن ( Green Roof Plants Layer ) :
هدف اصلی از اجرای روف گاردن ( بام سبز )، استفاده از گیاهان با حداکثر کیفیت می باشد. در صورتی که روف گاردن به گونه ای ساخته شود که از پوشش گیاهی مناسب و با نشاط برخوردار نباشد، اصلی ترین هدف را زیر سوال می برد.
استفاده از سبک و تنوع پوشش گیاهی ، مستقیما به ساختار لایه بندی و نوع طراحی روف گاردن بستگی دارد. بسته به نوع و سبک بام سبز پوشش های گیاهی متفاوت خواهد بود .
لازم به ذکر است شرایط اقلیمی و مکان قرارگیری روف گاردن ، نقش بسزایی در انتخاب گیاهان و پوشش گیاهی را ایفا می نماید .
● بستر کاشت بام سبز ( خاک روف گاردن ) Green Roof Growing Medium :
بستر کاشت یا خاک روف گاردن، مکانی جهت رشد و توسعه پوشش گیاهی در روف گاردن می باشد. محیط کشت به واسطه الزامات خاص سازهای و استاندارد های FLL باید دارای وزن تعریف شده ای باشد و نسبت به خاک های نباتی و کشاورزی تفاوتهای ساختاری زیادی دارد.
عموما خاک روف گاردن بسته به نوع ساختار و بافت خاک باید دارای وزنی بین 450 کیلو گرم تا 850 کیلوگرم در هر متر مکعب در حالت اشباع کامل باشد .
لایه فیلتر Green Roof Filtering Layer :
لایه فیلترینگ در روف گاردن وظیفه جلوگیری از انتقال املاح خاک و ریز ذرات به لایه های پایین تر از لایه زهکش را دارد. این فرایند به واسطه قرار دادن این لایه جهت فیلترینگ آب صورت می پذیرد که عموما توسط الیاف های مخصوص فیلتر خاک بام سبز و یا الیاف بافت ژئوتکستایل صورت می پذیرد.
● لایه زهکش روف گاردن ( Green Roof Drainage ) :
وظیفه لایه زهکش روف گاردن (بام سبز) عموما بیش از یک مورد می باشد که در زیر به شرح آن می پردازیم
● جداسازی اجزای تشکیل دهنده روف گاردن از لایه های زیرین زهکش.
● ایجاد گذر مناسب و استاندارد جهت حرکت آبهای روان با سرعت استاندارد.
● هوا رسانی به ساختار بستر کاشت گیاهان در روف گاردن
● لایه محافظ Green Roof Protection sheet
لایه محافظ در روف گاردن ، وظیفه محافظت از لایه های زیرین خود در برابر فشار های ناشی از لایه های بالا دست خود را دارد. لایه های محافظ می تواند از جنس های مختلف باشد و در پاره ای از موارد می تواند به دلیل ساختار اجرایی از لایه های بام سبز حذف گردد.
● لایه ضد ریشه روف گاردن (Green Roof Root barrier ) :
وظیفه لایه ضد ریشه در روف گاردن، جلوگیری از نفوذ ریشه گیاهان و آسیب زدن آنها به عایق ها و غشاء بام می باشد . عموما جهت جلوگیری از نفوذ ریشه گیاهان ،از روش های مختلفی استفاده می شود. گروه تخصصی ویدکو گرین از تمامی این روش ها جهت جلوگیری نفوذ ریشه به بام استفاده می نماید .
● لایه ایزولاسیون Green Roof Insulation Layer
وظیفه لایه ایزولاسیون در روف گاردن ( لایه ضد رطوبت بام سبز ) جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل غشاء بام می باشد . به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت باید با استفاده از متریال های استاندارد ایزولاسیون و آببندی بام سبز ، روف گاردن را عایق نمود.
ساختار سقف غشاء :
متریال استاندارد جهت زیر سازی و لایه بندی بام سبز
● ایزولاسیون روف گاردن :
یکی از مهمترین عناصر در اجرای روف گاردن ، لایه آب بند یا ایزولاسیون بام سبز می باشد .
جهت ایزولاسیون روف گاردن باید به مواردی از جمله هزینه اجرا، سختی اجرا ، نکات فنی مربوط به اجرای ایزولاسیون روف گاردن و از همه مهم تر طول عمر عایق توجه نماییم .
عایق قیر و گونی و عایق ایزوگام که امروزه به عنوان پر استفاده ترین عایق های رطوبتی هستند ، به دلیل ساختار مولکولی و نقاط ضعف موجود در آنها برای استفاده در بام سبز مناسب نبوده و می تواند هزینه ها و خسارات جبران ناپذیری را به روف گاردن تحمیل نماید.
● لایه ضد ریشه و متریال های کنترل کننده ریشه :
لایه ضد ریشه را می توان یکی از مهم ترین لایه های اجرایی، جهت زیر سازی بام سبز دانست. برای کنترل ریشه ها ابتدا باید رفتار های ریشه را به درستی بشناسیم تا بتوانیم بدون آسیب رساندن به آنها ، جهت کنترل ساختار ریشه در روف گاردن برنامه هایی پیاده سازی نماییم .
رفتار ریشه ها در روف گاردن به 5 دسته اصلی قابل تقسیم هستند که 2 مورد از آنها باید جهت کنترل رفتاری در روف گاردن مورد بررسی قرار گیرند.
به طور کل عملیات جلوگیری از نفوذ ریشه به خصوص در روف گاردن به 3 صورت زیر قابل کنترل می باشد .
● تله ریشه Green Roof Root Trap
● ضد ریشه توسط خاصیت شیمیایی
● ضد ریشه توسط خاصیت فیزیکی
ویدکو در طراحی ها و اجرا های خود از تمامی موارد فنی جهت کنترل ریشه و از هر سه روش فوق استفاده می نماید
● زهکشی در روف گاردن :
زهکشی روف گاردن ( بام سبز ) ، که با نام های درناژ ، دمپر شیت یا شانه تخم مرغی مرسوم هستند ، یکی از چالش های مهم در اجرای روف گاردن می باشد . جهت بررسی زهکش ها ابتدا لازم به بررسی انواع ساختار های اجرای زهکش بام سبز هستیم .
زهکش در بام سبز به سه روش Spotting Exhaust و Waste Exhaust و Island Exhaust تقسیم بندی می شود .
ساختار های Spotting Exhaust از جمله ساختار های غیر استاندارد می باشند.
به صورت کلی ساختار زهکشهای روف گاردن ، به سه شکل زیر در دسترس می باشند .
● درینج های رولی Roll Base Drainage
● درینج های تایلی Tail Base Drainage
● لایه های ساندویچی
درینج های روف گاردن ( زهکش های بام سبز ) وظایف متعددی را در اجرای روف گاردن دارند که بسته به نوع ساختار ، می تواند این وظایف در عملکرد بام سبز متفاوت باشند .
در زیر به بخشی از وظایف درینج اشاره مختصری می شود .
● جدا سازی بستر کشت یا پوسته نهایی روف گاردن از لایه های سطح زیرین بام سبز
● ایجاد گذر آب مناسب جهت هدایت آب باران و آب حاصل از آبیاری قطره ای و تحت فشار روف گاردن.
● ایجاد هوا دهی مناسب به ریشه ها
● ایجاد بستر هوا ( تشک هوا ) که نقش عایق های صوتی و حرارتی را بازی می کند.
● فیلترینگ در روف گاردن
همان طور که قبل تر اشاره شد لایه فیلترینگ در بام سبز وظیفه جلوگیری از انتقال املاح خاک و ریز ذرات به لایه های پایین تر از لایه زهکش را دارد.
به این منظور با قرار دادن لایه فیلترینگ، آب را از ساختار پوسته رها کرده و در شیب بام رها می سازد.
دیتیل اجرایی روف گاردن
دیتیل اجرایی روف گاردن های استاندارد ، بر اساس ساختار Universal Platform اجرا می شوند. بر اساس تعاریف این استاندارد و همچنین استاندارد FLL، ساختار اجرای زیر سازی بام سبز ، به گونه ای اجرا می شود که یک ساختار یکپارچه و واحد را تشکیل می دهد.
در این ساختار، کل سیستم اجرا شده جهت زیر سازی روف گاردن، به عنوان یک سیستم واحد وظایف خود را انجام می دهد و در شرایط ویژه و بحرانی، کل ساختار به نوعی کنترل بخشی از موارد پیش آمده را ، عهده دار می شود.
عمدتا در زیر سازی روف گاردن با ساختار Universal Platform، سطح زیر ساخت در اکثر مقاطع و به صورت یکپارچه اجرا می شود و کلیه سازه ها و ابنیه ها بر روی این ساختار اجرا می شوند. جهت اجرای زیر ساخت روف گاردن، تمامی سکشن ها دیتیل های دارای استانداردی از پیش تعریف شده می باشند .
در تصاویر، شکل شماتیک قرار گیری اجزای روف گاردن و نحوه اجرای آن بر روی بام سبز نمایش داده شده است .

در این تصویر شماتیک ، به همان صورت که مشاهده می فرمایید ، ساختار زیر سازی روف گاردن به صورت یکپارچه ، ایجاد شده است و سایر اجزا تشکیل دهنده بام سبز بر روی آن قرار دارند .
در تصویر فوق ، بخش دک با ساختار پدستال یا فریم کشی ، فلاور باکس های میانی و روش اجرای آبنما ، به وضوح نمایش داده شده است.
در سایر تصاویر تعدادی دیگر از روش های اجرا بر روی ساختار Universal Platform نمایش داده شده است.

متریال زیر سازی روف گاردن
محصولات و لایه های اجرای روف گاردن شرکت ویدکو گرین به صورت پکیج قابل ارائه می باشد.
به صورت کلی پکیج های اجرای زیر سازی روف گاردن ویدکو گرین به 3 دسته زیر تقسیم می شوند . همچنین در دسته بندی زیر انواع زیر سازی و لایه بندی بام سبز در هر گروه نمایش داده شده است .
● سری Echo Roofs
○ پکیج V-echo
○ پکیج ROOT-UP
○ پکیج ROOT-UP PLUS
● سری Combo Roofs
○ سری Combo 6
○ سری Combo PLUS
○ سری Combo Power
● سری Pro Roofs
○ سری PRO SECTION
○ سری PRO PLUS

هر یک از محصولات و پکیج های فوق ، جهت اجرا روف گاردن با سبک و ساختار ویژه طراحی و ایجاد شده اند.
در زیر به بررسی هر گروه و لایه های تشکیل دهنده می پردازیم .
سری Echo Roofs دارای سه پکیج مجزا می باشد . سری اکو روف مناسب بام های سبز و روف گاردن هایی می باشد که به خودی خود دارای ساختار و لایه ایزولاسیون رطوبتی می باشند.
در سری پکیج های اکو روف ، ساختار لایه بندی از لایه ضد ریشه آغاز می شود. با توجه به ساختار اجرایی بسیاری از بام های سبز ، امکان آب بندی مجدد میسر نیست ( مگر با تخریب و بازسازی ) . شرکت ویدکو گرین از ساختار اجرایی ضد ریشه ، زهکش ، فیلترینگ را در اختیار پروژه بام سبز قرار می دهد.
این سری از پکیج مناسب کارفرمایان و متقاضیانی است که لایه بندی ایزولاسیون خود را انجام داده اند . در زیر به بررسی هر یک از پکیج های این گروه از کالاهای بام سبز می پردازیم .
پکیج V-echo ( محصولات و متریال های لایه بندی و زیر سازی روف گاردن )
سری محصولات V-Echo ، در اقتصادی ترین حالت ممکن برای اجرای بام سبز قرار دارند . این لایه بندی ها بیشتر مناسب بام های سبز گسترده و یکدست چمن و فضای سبز کم عمق مناسب می باشند. این پکیج لایه بندی بام سبز توان تحمل وزن و بار تا حد اجرایی برای بام های گسترده را دارد.
میزان بار قابل تحمل توسط این سری از محصولات تا 550 Kpa می باشد.
ساختار لایه بندی روف گاردن V-Echo :
● لایه ضد ریشه
● لایه زهکش
● سیستم کنترل کننده رفتار ریشه
● لایه فیلتراسیون
مزایا معایب
● مناسب روف گاردن های گسترده Extensive Roof
● مناسب برای روف گاردن تا وسعت 250 متر
● F اقتصادی و به صرفه
● دارای سیستم ضد ریشه
● دارای سیستم کنترل گر ریشه
● مجهز به سیستم درناژ هوشمند بام سبز
● فاقد سیستم ایزولاسیون
● محدودیت در تحمل بار های عمودی
● تحمل وزن تا 550 Kpa
● محدودیت فنی در فشار ها و بار های جانبی
مورد مصرف و کاربرد :
این پکیج اجرایی زیر سازی روف گاردن ، مناسب بام های سبزی است که از نظر بودجه دارای محدودیت می باشند و کارفرما قصد دارد تا با حداقل هزینه ، روف گاردنی کاربردی را داشته باشد.
پکیج ROOT-UP ( محصولات و متریال های لایه بندی و زیر سازی روف گاردن )
سری محصولات ROOT_UP ، یکی از روشهای اقتصادی جهت اجرای بام سبز می باشد. این ساختار لایه بندی بام سبز ، مناسب انواع بام سبز می باشند. این پکیج لایه بندی بام سبز توان تحمل وزن و بار تا 10.600 کیلو پاسکال را دارد.
بار های بیشتر از این میزان به دلیل ضعف در ساختار پروتکشن می تواند به لایه ها صدمه وارد نماید.
میزان بار قابل تحمل توسط این سری از محصولات تا 10.600 Kpa می باشد.
ساختار لایه بندی روف گاردن ROOT- UP :
● لایه ضد ریشه
● لایه زهکش
● سیستم کنترل کننده رفتار ریشه
● لایه فیلتراسیون
مزایا معایب
● مناسب اجرای انواع ساختار روف گاردن
● مناسب روف گاردن تا وسعت 1200 متر
● اقتصادی و به صرفه
● دارای سیستم ضد ریشه
● دارای سیستم کنترل گر ریشه
● مجهز به سیستم درناژ هوشمند چند منظوره
● فاقد سیستم ایزولاسیون
● محدودیت فنی در فشار ها و بار های جانبی
● قابلیت تحمل بار تا 10.600 Kpa
مورد مصرف و کاربرد :
این پکیج اجرایی زیر سازی روف گاردن ، مناسب بام های سبزی است که از قبل آب بند شده اند و کارفرما قصد ندارد سیستم آب بندی مجزا برای بام خود ایجاد نماید.
در صورتی که سطح زیر کار ، صاف و نرم نیست ، پیشنهاد می شود از ساختار لایه بندی Root-Up Plus استفاده نماید.
پکیج ROOT-UP PLUS ( محصولات و متریال های لایه بندی و زیر سازی روف گاردن )
سری محصولات ROOT_UP PLUS ، یکی از روشهای اقتصادی جهت اجرای بام سبز می باشد. این ساختار لایه بندی بام سبز ، عموما مناسب انواع بام سبز می باشند. این پکیج لایه بندی بام سبز توان تحمل وزن و بار تا 32.500 کیلو پاسکال را دارد.
بار های بیشتر از این میزان به دلیل ضعف در ساختار پروتکشن می تواند به لایه ها صدمه وارد نماید.
میزان بار قابل تحمل توسط این سری از محصولات تا 32.500Kpa می باشد.
ساختار لایه بندی روف گاردن ROOT- UP :
● لایه ضد ریشه
● لایه زهکش
● سیستم کنترل کننده رفتار ریشه
● لایه فیلتراسیون
مزایا معایب
● مناسب اجرای انواع روف گاردن
● اقتصادی و به صرفه
● دارای سیستم ضد ریشه
● دارای سیستم کنترل گر ریشه
● مجهز به سیستم درناژ هوشمند بام سبز
● عایق بندی بیشتر در مقابل صدا و حرارت
● فاقد سیستم ایزولاسیون
● محدودیت در تحمل بار های عمودی
● محدودیت فنی در فشار ها و بار های جانبی
مورد مصرف و کاربرد :
این پکیج اجرایی زیر سازی روف گاردن ، مناسب بام های سبزی است که از نظر بودجه دارای محدودیت می باشند و کارفرما قصد دارد تا با حداقل هزینه ، روف گاردنی کاربردی را داشته باشد.
این پکیج دارای ساختار پروتکشن مت ویژه ای می باشد. این ساختار به کل سیستم کمک می کند تا از فشرده شدن لایه ها بر روی هم جلوگیری نمایند .
علاوه بر وظیفه محافظت لایه ها از یکدیگر ، این پکیج روف گاردن ، عایق بسیار مناسبی برای حرارت و صدا نیز می باشد.
پکیج COMBO 6 ( محصولات و متریال های لایه بندی و زیر سازی روف گاردن )
ساختار کمبو 6 ، اولین پکیج از ساختارهای لایه بندی بام سبز می باشد که مجهز به لایه ضد نفوذ رطوبت و آب بند می باشد.
طول عمر مواد آببند و ایزولاسون این پکیج دارای ویژگیهای مهمی می باشد که می توان از مهمترین آنها خاصیت الاستیته و کشسانی ، طول عمر مفید بسیار بالا ، خاصیت چسبندگی و … دانست.
ساختار لایه بندی روف گاردن Combo 6 :
● لایه آببند و ایزولاسیون پلیمری
● لایه ضد ریشه
● لایه زهکش
● سیستم کنترل کننده رفتار ریشه
● لایه فیلتراسیون
مزایا معایب
● مناسب انواع روف گاردن
● مجهز به سیستم ایزولاسیون و ضد آب
● مجهز به الیاف فایبر گلاس جهت مقاومت های بیشتر
● دارای سیستم ضد ریشه
● دارای سیستم کنترل گر ریشه
● مجهز به سیستم درناژ هوشمند بام سبز
● آسیب پذیری لایه های آب بند در فشار های بالای 10.600 کیلو پاسکال
مورد مصرف و کاربرد :
این پکیج اجرایی زیر سازی روف گاردن ، مناسب انواع بام سبز می باشد. این پکیج مجهز به ساختار ایزولاسیون می باشد. این سیستم در فشار بالای 10.600 کیلو پاسکال، ساختار لایه ایزولاسیون تحت فشار قرار می گیرد. این سیستم برای اکثر بام ها و روف گاردن های کشور مناسب می باشد .
پکیج COMBO PLUS ( محصولات و متریال های لایه بندی و زیر سازی روف گاردن )
ساختار کمبو پلاس ، دومین پکیج از ساختارهای لایه بندی روف گاردن در سری کمبو می باشد. این پکیج بام سبز مجهز به لایه ضد نفوذ رطوبت و آب بند است.
طول عمر مواد آببند و ایزولاسون این پکیج دارای ویژگیهای مهمی می باشد که می توان از مهمترین آنها خاصیت الاستیته و کشسانی ، طول عمر مفید بسیار بالا ، خاصیت چسبندگی و … دانست.
ساختار لایه بندی روف گاردن Combo PLUS :
● لایه آببند و ایزولاسیون پلیمری
● لایه ضد ریشه
● لایه زهکش
● سیستم کنترل کننده رفتار ریشه
● لایه فیلتراسیون
مزایا معایب
● مناسب انواع روف گاردن
● مجهز به سیستم ایزولاسیون و ضد آب
● مجهز به الیاف فایبر گلاس جهت مقاومت های بیشتر
● دارای سیستم ضد ریشه
● دارای سیستم کنترل گر ریشه
● مجهز به سیستم درناژ هوشمند بام سبز
● مقدار الاستیسیته و کشسانی بالاتر نسبت به Combo 6
● ضد قارچ و باکتری
● مقاومت مناسب در برابر آبهای اسیدی
● آسیب پذیری لایه های آب بند در فشار های بالای 10.600 کیلو پاسکال
مورد مصرف و کاربرد :
این پکیج اجرایی زیر سازی روف گاردن ، مناسب بام های سبزی است که از نظر بودجه دارای محدودیت می باشند و کارفرما قصد دارد تا با حداقل هزینه ، روف گاردنی کاربردی را داشته باشد.
در بام های سبزی که دارای زیر کار مناسب و همخوان نمی باشند، توصیه می شود از ساختار Combo Power استفاده شود.
پکیج COMBO POWER ( محصولات و متریال های لایه بندی و زیر سازی روف گاردن )
پکیج لایه بندی Combo Power :
ساختار کمبو پلاس ، دومین پکیج از ساختارهای لایه بندی روف گاردن در سری کمبو می باشد. این پکیج بام سبز مجهز به لایه ضد نفوذ رطوبت و آب بند می باشد.
طول عمر مواد آببند و ایزولاسون این پکیج دارای ویژگیهای مهمی می باشد که می توان از مهمترین آنها خاصیت الاستیسیته و کشسانی ، طول عمر مفید بسیار بالا ، خاصیت چسبندگی و … دانست.
ساختار لایه بندی روف گاردن Combo Power:
● لایه آببند و ایزولاسیون پلیمری
● لایه ضد ریشه
● لایه زهکش
● سیستم کنترل کننده رفتار ریشه
● لایه فیلتراسیون
● مجهز به 2 لایه پروتکشن مت
مزایا معایب
● مناسب انواع روف گاردن
● مجهز به سیستم ایزولاسیون و ضد آب
● مجهز به الیاف فایبر گلاس جهت مقاومت های بیشتر
● دارای سیستم ضد ریشه
● دارای سیستم کنترل گر ریشه
● مجهز به سیستم درناژ هوشمند بام سبز
● مقدار الاستیسیته و کشسانی بالاتر نسبت به Combo 6
● ضد قارچ و باکتری
● مقاومت مناسب در برابر آبهای اسیدی
● عایق بندی بیشتر در مقابل صدا و حرارت
● دارای محدودیت اجرایی تا 1500 متر مربع سطح یکپارچه
مورد مصرف و کاربرد :
این ساختار لایه بندی و زیر سازی روف گاردن برای تمامی ساختمانها تا سقف 2000 متر زیر بنای یکپارچه ، توصیه می شود. ساختار Combo Power ساختار قابل اطمینان برای اجرای انواع بام سبز و روف گاردن می باشد.
پکیج PRO SECTION ( محصولات و متریال های لایه بندی و زیر سازی روف گاردن )
پکیج لایه بندی Pro Section :
ساختار های Pro Roof عموما برای بام های سبز با وسعت بالای 2000 متر مناسب می باشند. این گروه از متریال های زیر سازی بام های سبز ، به گونه ای طراحی شده اند که در شرایط ویژه حرارتی ، و با توجه به ضریب تغییر طول متریال ها ، عملکرد مناسبی را در متراژ های بالا 2000 متر از خود نشان می دهند.
ساختار لایه بندی روف گاردن Pro Section :
● محافظ آببند پایه سیمان با ساختار ملکولی پلیمری
● لایه آببند و ایزولاسیون پلیمری با الاسیته بالا
● لایه ضد ریشه با حداقل تغییرات در بازه طول
● لایه زهکش چند منظوره
● سیستم کنترل کننده رفتار ریشه
● لایه فیلتراسیون
● مجهز به 2 لایه پروتکشن مت
مزایا معایب
● مناسب روف گاردن هایی با وسعات بالای 2000 متر
● مناسب برای انواع فشار و تردد
● دارای سیستم ضد ریشه
● دارای سیستم کنترل گر ریشه
● مجهز به سیستم درناژ هوشمن بام سبز
● هزینه متریال و اجرا نسبتا بالا
مورد مصرف و کاربرد :
متراژ های بالای 2000 متر مربع وسعت یکپارچه - مراکز خرید و شاپینگ مال ها
پکیج PRO PLUS ( محصولات و متریال های لایه بندی و زیر سازی روف گاردن )
پکیج لایه بندی Pro Section :
ساختار های Pro Roof عموما برای بام های سبز با وسعت بالای 2000 متر مناسب می باشند. این گروه از متریال های زیر سازی بام های سبز ، به گونه ای طراحی شده اند که در شرایط ویژه حرارتی و با توجه به ضریب تغییر طول متریال ها، عملکرد مناسبی را در متراژ های بالا 2000 متر از خود نشان می دهند.
ساختار لایه بندی روف گاردن Pro Section :
● محافظ آببند پایه سیمان با ساختار مولکولی پلیمری
● لایه آببند و ایزولاسیون پلیمری با الاستیسیته بالا
● لایه ضد ریشه با حداقل تغییرات در بازه طول
● لایه زهکش چند منظوره
● سیستم کنترل کننده رفتار ریشه
● لایه فیلتراسیون
● مجهز به 2 لایه پروتکشن مت
● مجهز به پوشش فایبر گلاس
● مجهز به پوشش اپو میکس
مزایا معایب
● مناسب روف گاردن هایی با وسعت بالای 2000 متر
● مناسب برای انواع فشار و تردد
● دارای سیستم ضد ریشه
● دارای سیستم کنترل گر ریشه
● مجهز به سیستم درناژ هوشمند بام سبز
● فاقد سیستم ایزولاسیون
● محدودیت در تحمل بار های عمودی
● محدودیت فنی در فشار ها و بار های جانبی
مورد مصرف و کاربرد :
متراژ های بالای 2000 متر مربع وسعت یکپارچه - مراکز خرید و شاپینگ مال ها
خدمات تخصصی روف گاردن
خدمات تخصصی و قابل ارائه برای روف گاردن به سه بخش اصلی از لحاظ زمان و مرحله اجرا تقسیم می شود . در واقع خدمات تخصصی بام سبز در یکی از مراحل زیر دسته بندی می شود.
1. قبل از شروع اجرای پروژه
2. هنگام اجرای پروژه بام سبز
3. پس از تحویل پروژه بام سبز
در جدول زیر شرح موارد و خدماتی که می توان در هریک از مراحل اجرا ، به آن پرداخت به صورت خلاصه شرح داده شده است.
خدمات قبل از شروع پروژه
خدمات هنگام اجرای پروژه
خدمات پس از تحویل پروژه
● طراحی تخصصی روف گاردن
● طراحی ساختار تاسیسات و نورپردازی
● طرح کاشت و نقشه چیدمان گیاهان
● طراحی فاز 2 روف گاردن
● ایجاد واقعیت مجازی
● زیر سازی و لایه بندی روف گاردن
● ساخت ابنیه و سفت کاری
● تاسیسات الکتریکال و مکانیکال
● آبیاری قطره ای و هوشمند بام سبز
● نور پردازی
● آماده سازی بستر خاک و کاشت گیاهان
● ساخت ابنیه ، برکه - آبنما و …
● ساخت انواع سازه مسقف روف گاردن
● ساخت استخر سازه فلز و فایبر گلاس
● ساخت آشپزخانه صنعتی و باربیکیو
● نگهداری فضای سبز
● نظافت و لایروبی ساختار روف گاردن
● نگهداری از اماکن و نورپردازی
شرکت ویدکو گرین ، با توجه به خدمات لیست شده در قسمت بالا و اتکا به تیم های تخصصی و تجربی خود ، امکان خدمت رسانی در تمام بخش های فوق را با بهترین کیفیت دارد.
در زیر به شرح مختصر هر یک از بخش ها می پردازیم .
خدمات قبل از شروع پروژه روف گاردن :
اولین گام در اجرای روف گاردن ، آن هم به صورت تخصصی و حرفه ای ، بررسی نقشه های سازه ای و وضعیت و شرایط موجود می باشد.
متخصصین ویدکو گرین با مشاوره رایگان ، موارد مهم جهت بررسی های بیشتر را به کارفرمایان گوشزد می نمایند و پرزنت کامل شرکت و خدمات را به مشتریان خود ارائه می دهند.
شرکت ویدکو گرین ، با جرات اعلام می دارد ، زیر سازی و لایه بندی روف گاردن که یکی از قوی ترین تیم های طراح و مجری روف گاردن می باشد و کلیه محصولات مصرفی در خصوص زیرسازی روف گاردن را خود تولید نموده و آنها را مرتبا در داخل آزمایشگاه های معتبر مورد بررسی و چک قرار می دهند.
پس از بررسی های انجام شده توسط کارفرما و در صورت توافق طرفین ، قرارداد طراحی به کارفرما بسته خواهد شد.
مرحله طراحی تخصصی روف گاردن :
طراحی روف گاردن ، اولین و مهمترین گام در اجرای روف گاردن می باشد. در این مرحله کل نقشه مسیر و آنچه قرار است روف گاردن به آن تبدیل شود ، از پیش مورد بررسی ، طراحی و آزمون قرار می گیرد .
طراحی تخصصی روف گاردن شامل مراحل متعددی می باشد و نیاز به همکاری و همفکری کلیه نیرو های درگیر در پروژه دارد. برای اجرای روف گاردن نیاز به تجمیع کلیه دانش ها و تجربیات زیر در یک زمان می باشیم.
1- متخصص اجرای روف گاردن
2- مهندس سازه
3- طراح حرفه ای لنداسکیپ
4- مهندس تاسیسات الکتریکال و مکانیکال
5- متخصص آبیاری قطره ای
6- متخصص فضای سبز و گیاهشناس
7- مهندس معمار و آرشیتکت
شرکت ویدکو گرین با سالها سابقه اجرایی در زمینه طراحی و اجرا و همگام با علم روز دنیا ، قادر است کلیه خدمات مربوط به طراحی بام سبز را انجام دهد. ما کارفرمایان خود را پس از بررسی ها و نهایی شدن طرح ها به دیدن واقعیت مجازی پروژه خودشان دعوت می کنیم . به گونه ای که بتوانند تغییرات مختلف در طراحی روف گاردن خود را ، در لحظه تجربه نمایند.
مرحله اجرای تخصصی روف گاردن :
روف گاردن در تعریف می توان اینگونه توصیف شود : یک کار سخت اجرایی
اجرای روف گاردن نیاز به دانش ، مهارت و تجربه دارد. اجرای تخصصی ترین کارها ، آن هم در حساس ترین مکان های اجرایی ساختمان ، نیاز به جسارت ، تجربه و دانش دارد.
اولین گام در انتخاب یک تیم اجرایی قوی در زمینه روف گاردن ، بررسی اعتبار ، دانش ، تجربه و پروژه های در حال اجرا می باشد. شرکت ویدکو گرین با تجربه بالغ بر 17 سال و متراژ قابل توجه پروژه اجرایی و در حال اجرا ، می تواند بهترین انتخاب هر کارفرمای باهوش و با درایتی باشد.
شرکت ویدکو گرین میتواند به یکی از روش های زیر ، شما را در اجرای روف گاردنی مطمئن یاری رساند .
● اجرای زیر سازی و لایه بندی و تحویل پروژه
● مشاوره ، برنامه ریزی و مدیریت اجرای روف گاردن
● نظارت بر اجرا ، توسط نیروهای اجرایی پروژه
● نظارت و اجرای عالیه ، به صورت صفر تا 100 و توسط نیرو های تخصصی خود
مرحله پس از اجرای و خدمات نگهداری روف گاردن :
زیبایی و طراوت گیاهان روف گاردن دائمی نیست و باید برای نگهداری از آنها تلاش کرد. برای نگهداری از روف گاردن باید به آبیاری، کوددهی، نابودی علف های هرز، آب و خاک، مالچ پاشی، هرس گیاهان، انتخاب گونه های مناسب گیاهی و ... توجه نمود.
ویدکو گرین ، شما را پس از تحویل بام تنها نخواهد گذاشت. شما می توانید از سیستم خدمات و نگهداری روف گاردن و بام سبز ویدکو به راحتی استفاده نمایید .
خدمات نگهداری روف گاردن می تواند شامل کلیه مراحل زیر باشد.
● نگهداری فضای سبز
● نظافت و لایروبی ساختار روف گاردن
● نگهداری از اماکن و نورپردازی
قیمت اجرای روف گاردن
هزینه اجرای روف گاردن ارتباط مستقیم به نوع ساختار انتخابی ، سبک و نوع طراحی ، متریال مصرفی و نقشه کاشت بام سبز دارد . همچنین مواردی همچون متراژ پروژه ها ، مکان جغرافیایی ، تعداد طبقات و دسترسی ها هم می تواند از جمله فاکتورهای تعیین کننده در قیمت نهایی روف گاردن باشد .
به صورت کلی هزینه های اجرای روف گاردن به بخش های زیر تقسیم می شود .



تعرفه قیمت محصولات و خدمات
تعرفه قیمت خدمات گروه تخصصی ویدکو گرین به قرار زیر دسته بندی شده است . سپس تعرفه هر بخش به صورت مجزا اعلام می گردد.
تعرفه قیمت طراحی و اجرای روف گاردن به دو بخش خدمات طراحی و خدمات اجرا تقسیم بندی می شود.
● خدمات طراحی روف گاردن :
خدمات طراحی روف گاردن ، به صورت متر مربع فضای بام محاسبه می گردند. با توجه به درخواست کارفرما ، می توان یکی از پکیج های طراحی زیر را در نظر گرفت.

حداقل متراژ جهت شروع طراحی 300 متر می باشد. متراژ های زیر 300 متر بر مبنای حداقل متراژ محاسبه می گردند.
● تعرفه قیمت خدمات اجرایی روف گاردن:
ویکو گرین ، جهت رفاه حال سازندگان و متقاضیان ، سعی بر آن داشته تا روش های متعددی را پیش پای مشتریان خود قرار دهد. با توجه به توانایی های اجرایی و تامین نیرو توسط سازندگان ، شرکت ویدگو گرین ، روشهای و نحوه همکاری را به گونه ای طراحی نموده تا سازندگان بتوانند با اختیار عمل ، روف گاردن های خود را بسازند.
نحوه همکاری ویدکو با مشتریان دارای انعطاف فراوانی می باشد و این امکان وجود دارد تا اجرای روف گاردن از صفر تا صد توسط شرکت و نیرو های خود انجام شود و هم این امکان وجود دارد تا شرکت به عنوان مشاور یا ناظر در کنار سازندگان، بام سبز مورد نظر را اجرا نماید.
لذا با توجه به روش ها و ساختار های اجرایی ، تعرفه اجرایی به قرار زیر می باشد.

با توجه به متراژ پروژه ، سادگی و پیچیدگی بستر کار ، تعرفه فوق می تواند دارای تغییراتی باشد . لذا قیمت های نهایی پس از بررسی نقشه ها و روش های اجرا احتمال تغییر دارد.
همچنین تعرفه قیمت اجرای روف گاردن به روش های فوق ، باید دارای حداقل متراژ 300 متر باشد. در غیر این صورت نیاز به بررسی و اعلام قیمت می باشد.