Previous
Next

دیوار سبز

دیوار سبز، یک پوشش گیاهی است که به صورت عمودی نصب می شود. تمام یا قسمتی از دیوارهای سبز توسط گیاهان پوشیده شده اند. در سال های اخیر ، افراد زیادی از این تکنولوژی برای زیباسازی نمای بیرونی و داخلی ساختمان خود استفاده کرده اند. دیوار سبز به عنوان یکی از زیباترین طراحی های فضای سبز شناخته می شود که نقش مهمی در زیباسازی شهرها ایفا می کند. احداث دیوار سبز در کشورهای پر جمعیت دنیا که تعداد زیادی خودرو و کارخانه در آنها وجود دارد، از اهمیت بیشتری برخوردار است. گیاهان موجود در ساختار دیوارهای سبز طبیعی موجب پاکسازی هوا می شوند. شلوغی شهرها و افزایش آلودگی در شهرهای ایران هم باعث شده است تا مسئولین با جدیت بیشتری موضوع طراحی دیوار های سبز را دنبال کنند.

نام های دیگر دیوار سبز

دیوار سبز (green wall) را با نام های مختلفی مانند دیوارپوش سبز، گرین وال، دیوار زنده، دیوار زیستی، دیوار گیاهی، دیوار زندگی و باغ عمودی می شناسند.

تاریخچه دیوار سبز

طراحی دیوار سبز ایده جدیدی نیست. بسیاری از مردم در گذشته با استفاده از تلفیق معماری و گیاهان، مناظر طبیعی زیبایی را خلق می کردند. از آن زمان بود که طبیعت و بناهای شهری ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر پیدا کردند. اولین ایده ها در این زمینه به 2100 سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد. در آن زمان، دیوارهای شیبدار زیگورات نانا به کمک درختان و بوته ها پوشیده شده بود. باغ های معلق و افسانه ای بابل هم نمونه بارز دیگری از تلفیق معماری و طبیعت بودند. این باغ های پلکانی شگفت انگیز جزء اولین نمونه های دیوار سبز محسوب می شوند که بین قرن های 10-8 قبل از میلاد ساخته شدند. بر اساس اطلاعات تاریخی، قدمت باغ های بابل به 600 سال قبل از میلاد مسیح بازمی گردد. استنلی هارت در دانشگاه ایلینوینز اورابا شامپاین (1938-1391) دیوار سبز را اختراع کرد. بزرگترین دیوار سبز جهان در سال 2012 در مرکز قرارداد بین المللی Cabos Los احداث شد. این دیوار سبز 2700 مترمربع وسعت دارد.

گرین وال یا دیوار سبز چیست؟

دیوارهای سبز با استفاده از انواع مختلفی از گیاهان پوشیده شده اند. گیاهان موجود در این دیوارها به وسیله ی سیستم های عمودی پشتیبانی می شوند. گیاهانی که در ساختار دیوارهای سبز استفاده می شوند، به دیوارهای ساختمان متصل هستند. آنها آب و مواد موردنیاز برای رشد را از این طریق تامین می کنند. این گیاهان در یک محیط کشت مناسب (خاک، سنگ یا آب) قرار دارند.

دیوار سبز هوشمند smart green wall

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از هوش مصنوعی، دیوارهای سبزی را احداث می کنند که ویژگی های بیشتری نسبت به دیوار های سبز معمولی دارند. فرایندهای آبیاری، کنترل رطوبت و دما در این نوع دیوار سبز، به کمک سیستم هوشمند انجام می شوند. برای کنترل و مدیریت دیوارهای سبز هوشمند از سیستم های اتوماتیک خودکار و قابل برنامه ریزی استفاده می شود.
ایده اولیه این دیوارها از تابلوهای قدیمی چوبی گرفته شده است. گرین وال هوشمند دارای یک قفسه متحرک است. پانل های پلاستیکی به صورت عمودی در این قفسه به هم متصل شده اند. مدیریت و نظارت بر دیوارهای سبز هوشمند از طریق موتور و تعدادی سنسور صورت می گیرد. هنگامی که سنسور یا حسگر متوجه خشک بودن خاک دیوار سبز می شود، موتورها در قفسه حرکت می کنند. این امر موجب می شود تا آب به صورت عمودی به همه قسمت های دیوار زیستی برسد. مطالعات نشان می دهند که یک دیوار سبز هوشمند قادر است تا 57% از مواد شیمیایی مضر موجود در محیط داخلی را کاهش دهد. دیوار گیاهی هوشمند مانند یک بیوفیلتر شبیه سازی شده می باشد و از طریق گردش هوای محیط موجب بازدهی بیشتر گیاهان می گردد.

مزایای دیوار سبز هوشمند

افزایش دقت و بازدهی

کاربری آسان

بهبود کیفیت فضای داخلی

مزایای دیوار سبز

یکی از مزایای دیوار سبز، زیباسازی فضای شهری است. با کمک دیوارسبز می توان یک فضای خصوصی ایجاد کرد که اثرات منفی روانی را کاهش می دهد.

فرایندهای فتوسنتز، تبخیر و تعرق گیاهان موجب خنک شدن هوا می شوند. از طرفی گیاهان با تولید سایه می توانند دمای محیط را کاهش دهند.

دیوارهای زیستی می توانند گرمای زیاد هوا در تابستان را با کمک فتوسنتز کاهش دهند. علاوه بر این، نقش مهمی در به دام انداختن ذرات معلق و کاهش سطح آلودگی هوا ایفا می کنند. دیوارهای سبز به عنوان یک عایق حرارتی عمل می کنند و به این ترتیب میزان مصرف انرژی را کاهش می دهند. استفاده کمتر از برق موجب می شود تا مقدار کمتری آلودگی توسط محصولات مختلف تولید شود. کاهش آلودگی موجود در هوا باعث بهبود کیفیت آن می گردد. فرایندهای زیستی گیاهان می توانند آلاینده هایی مانند تولوئن، زایلن و ... موجود در هوا را حذف نمایند.

با احداث دیوارهای زنده، متخصصین رشته های طراحی، فضای سبز، معماری، مشاوران آبیاری و ... می توانند در این زمینه فعالیت کنند. افزایش تعداد دیوارهای سبز در یک محل، تقاضا برای عرضه مواد گیاهی (کود، محصولات گلخانه ای، مکمل های رشد گیاه و...) را بیشتر می کند. به این صورت، کسب و کارهای بیشتری ایجاد می شوند.

تغییرات دمایی، تاثیر منفی بر مصالح ساختمانی آلی می گذارند. دیوارهای سبز می توانند نوسانات حرارتی را محدود نمایند. این دیوارها از صدمه دیدن رنگ، روغن و سنگ تراشی بیرون ساختمان در مقابل اشعه ماوراء بنفش و باد و باران جلوگیری می کنند.

یکی از مزایای احداث دیوار سبز کاهش سر و صدا است. این دیوارها به عنوان یک عایق صوتی عمل می کنند. آنها می توانند فرکانس های صدا را مسدود کنند. این ویژگی باعث شده است تا از دیوارهای سبز  در بزرگراه ها، جاده ها و خطوط راه آهن شمال آمریکا و اروپا استفاده شود.

دیوار سبز محیط مناسبی برای حشرات گرده افشان و بی مهرگان می باشد. ضمن اینکه زیستگاه و محل مناسبی برای لانه سازی گونه های مختلف پرندگان است.

دیوار سبز محیط مناسبی برای حشرات گرده افشان و بی مهرگان می باشد. ضمن اینکه زیستگاه و محل مناسبی برای لانه سازی گونه های مختلف پرندگان است.

طراحی دیوار سبز در فضای داخلی و نمای بیرونی ساختمان ها تاثیر بسزایی در سلامت انسان ها دارد. سرسبزی و شادابی دیوارهای زیستی باعث افزایش رضایت شغلی و بهره وری می گردد. ضمن اینکه در بهبود شرایط بیماران تاثیر مثبتی دارد.

در طراحی دیوارهای سبز می توان از انواع گیاهان استفاده کرد. برخی از افراد اقدام به کشت سبزیجات و گیاهان مختلف در این دیوارها می کنند.

وجود دیوارهای سبز باعث کاهش استرس و افزایش خودباوری در افراد می شود. مناظر طبیعی می توانند خلاقیت افراد را افزایش دهند. این امر موجب بهبود سطح کیفی زندگی آنها می شود.

دیوارهای سبز به عنوان یک عایق عمل می کنند و از انتقال انرژی در فصل سرما و گرما جلوگیری می نمایند. گیاهان در زمستان، به صورت یک عایق مانع از خروج گرما از ساختمان می شوند. در تابستان هم با عملیات فتوسنتز، تبخیر، تعریق و ایجاد سایه، هوا را خنک می کنند. علاوه بر این، مقدار دی اکسید کربن کمتری در هوا منتشر و از تغییرات آب و هوایی کره زمین جلوگیری می کنند.

با استفاده از دیوارهای سبز می توان به صورت بهینه از فضای دیوارها استفاده کرد. این دیوارها شرایط رشد و پرورش گیاهان دارویی، میوه ها و سبزی ها را در یک فضای کوچک فراهم می نمایند.

مشکلات و معایب دیوار سبز

دیوار سبز در کنار مزایای فراوانی که برای انسان و محیط زیست دارد، با مشکلاتی همراه است.

امکان صدمه دیدن کف یا دیوار

ممکن است سیستم آبیاری به دقت طراحی نشده باشد. نفوذ آب به دیوارها و کف می تواند باعث پوسیدگی شود. افزایش وزن سازه، هزینه های زیادی را به افراد تحمیل می کند. در این صورت احتمال نشست ساختمان وجود دارد. سیستم های هوشمند آبیاری و کنترل دما، گزینه ی مناسبی برای جلوگیری از بروز این مشکل هستند.

به هم ریختگی در فضای داخلی

ریختن آب و خاک بر روی زمین می تواند باعث بی نظمی شود. این مورد زمانی بیشتر اهمیت پیدا می کند که در منزل، کودک خردسال یا حیوان خانگی داشته باشید. استفاده از سیستم های هوشمند می تواند مانع از بهم ریختگی فضا شود.

نگهداری سخت

یکی از معایب و مشکلات دیوارهای سبز، عملیات نگهداری از آنها است. یک گرین وال طبیعی به آبیاری، زهکشی، هرس و تعویض دوره ای گیاهان نیاز دارد. البته شرکت هایی وجود دارند که در این زمینه خدمات تخصصی را ارائه می دهند. ویدکو گرین یکی از این شرکت ها است که می توانید از خدمات آن استفاده کنید.

ورود حشرات

افزایش رطوبت خاک دیوار سبز موجب رشد حشرات می شود. سنسورهای هوشمند می توانند از طریق کنترل دقیق رطوبت خاک، از این امر جلوگیری کنند.

انواع دیوار سبز

دیوارسبز با توجه به اندازه و محل اجرا به دو دسته دیوار سبز داخلی و خارجی تقسیم بندی می شود.

دیوار سبز خارجی (بیرونی) :

 این دیوارها در فضای بیرون ساختمان ها ایجاد می شوند. معمولا هدف از اجرای آنها، افزایش زیبایی فضا است. البته اگر به صورت صحیح و اصولی اجرا شوند، می توانند در مصرف انرژی صرفه جویی کنند. ضمن اینکه مانع از هدر رفت آب می شوند. با این حال، در بیشتر مواقع به منظور ایجاد مناظر سبز در محیط های شهری به کار می روند. نوسانات آب و هوایی می تواند به این دیوارها و گیاهان آن آسیب وارد کند. بنابراین در طراحی گرین وال های بیرونی از گیاهان سازگار با شرایط محیطی منطقه استفاده می کنند تا در برابر تغییرات آب و هوایی مقاومت نمایند.

دیوار سبز داخلی :

 این نوع دیوار سبز را در فضای داخلی ساختمان اجرا می کنند. اندازه این نوع گرین وال به مقدار فضای موجود بستگی دارد. از دیوارهای سبز هوشمند در فضای داخل ساختمان استفاده می کنند. در ساختار این دیوارها از گیاهان گرمسیری استفاده می شود که در فضای بیرون دوام نمی آورند.

انواع دیوار سبز زنده

این دیوارها که با نام باغ فرانسوی هم شناخته می شوند، بیش از 30 سال پیش توسط پاتریک بلان (گیاه شناس و هنرمند فرانسوی) ایجاد شدند. در برخی از مدل های این گرین وال، قاب، کود ویژه، سیستم آبیاری اتوماتیک، پانل ضد آب و ... وجو دارند. قاب هایی که در ساختار این نوع دیوار سبز وجود دارند، صدمه ای به دیوار وارد نمی کنند. این قاب ها بسیار سخت هستند و دارای حمایت ساختاری می باشند. در بین ساختمان و پنل، فضایی برای عبور هوا وجود دارد. این فضا شرایطی را فراهم می کند تا ساختمان نفس بکشد. عایق بندی گرین وال موجب می شود تا ساختمان آسیب نبیند.

از مدل های مختلف دیوار سبز زنده می توان به دیوار سبز مدولار، دیوار سبز نمدی، شبکه ای ، هیدروپونیک و ... اشاره کرد.

Edit Content

دیوار سبز مدولار

دیوار سبز مدولار از تخته ها و جعبه های پاکتی مخصوصی تشکیل شده است که برای نگهداری گیاهان زنده به کار می روند. این دیوارها به صورت حرفه ای طراحی شده اند. هدف از طراحی گرین وال مدولار، ایجاد شرایط مناسب برای رشد گونه های انتخابی، افزایش عمر گیاه با استفاده از حداقل فضا می باشد. دیوارهای سبز مدولار را می توان بر روی هر نوع دیواری (بتنی، آجری، الوار، ورق فلزی و ...) اجرا نمود. استفاده از این نوع دیوار سبز برای منازل، دفاتر اداری، تراس، کافی شاپ و رستوران، لابی و ... فضایی زیبا و دلنشین ایجاد می کند.

دیوار سبز مدولار داربستی

برای ساخت دیوارهای سبز مدولار  از سازه های سبک و سه بعدی استفاده می کنند. این سازه ها مستقیما و بدون واسطه به دیوار متصل می شوند.  گاهی اوقات این نوع دیوار را به کمک داربست هایی از جنس استیل گالوانیزه می سازند. این داربست ها شرایطی را برای رشد گیاهان فراهم می کنند.

دیوار سبز مدولار پانلی

معمولا پنل های گرین وال مدولار به صورت مربع یا مستطیل هستند و می توان آنها را به شکل منحنی نیز درآورد. این پنل ها با قرار گرفتن در کنار هم می توانند سطح وسیعی از دیوار را بپوشانند.

Edit Content

دیوار سبز کابلی

دیوار سبز کابلی از تعدادی سیم کابلی فولادی، گیره و پیچ های فولادی تشکیل می شود. کابل هایی که در ساختار آن به کار می روند از جنس استیل هستند. به همین علت می توانند حالت کششی را تحمل کنند. تجهیزات به کار رفته در گرین وال کابلی حتما باید از وسایل فولادی و ضد زنگ باشند تا در تماس با رطوبت پوسیده نشوند. پس از انتخاب محل نصب دیوار، کابل ها را در محل خود قرار می دهند. بعد از اجرای دیوار سبز کابلی، گیاهان موردنظر را در پایین کابل ها و درون گلدان یا باغچه می کارند. زمانی که گیاهان رشد می کنند، از کابل ها بالا می روند و با گذشت زمان، یک دیوار سبز کابلی را ایجاد می کنند. از این سیستم برای نگهداری و رشد گیاهان رونده و پرشاخ و برگ استفاده می کنند. این نوع دیوار سبز، گزینه مناسبی برای پوشش های گیاهی متراکم، نیمه متراکم و گیاهانی با رشد سریع و  آهسته می باشد. در آن از سیستم آبیاری قطره ای استفاده می کنند. با این کار مانع از هدر رفت آب می شوند.

Edit Content

دیوار سبز شبکه ای

دیوار سبز شبکه ای (توری) را با استفاده از سازه های سبک می سازند. به کمک این سازه ها، یک حائل برای گیاهان ایجاد می کنند. این نوع دیوار سبز به دیوار یا ساختمان وصل می شود. دیوارهای سبز توری گزینه مناسبی برای گیاهان بالارونده هستند که سرعت رشد پایینی دارند. این سیستم ها، زیر مجموعه ی دیوارهای سبز کابلی به شمار می روند. اما انعطاف پذیری بالاتری دارند و می توان به صورت های متنوعی آنها را طراحی کرد.

Edit Content

دیوار سبز هیدروپونیک

در دیوار سبز هیدروپونیک، خاکی وجود ندارد و بستر کشت بر پایه آب است. در واقع، گیاه همه مواد موردنیاز خود را از آب دریافت می کند. ابتدا طرح دیوار سبز ترسیم می شود. در ادامه، گیاهان مناسب روی آن نصب می شوند. سیستم تاسیساتی به کار رفته در دیوار سبز هیدروپونیک، قادر است تا به صورت هوشمند مواد غذایی را برای گیاهان تامین نماید.

انواع دیوار سبز هیدروپونیک Vdeko

در ویدکو گرین، ساختار دیوارهای سبز هیدروپونیک به 3 شیوه مختلف مورد استفاده می باشد.
1. دیوار سبز هیدروپونیک Double Skin (ضخامت دیوار سبز : 8-6 سانتی متر )
2. دیوار سبز هیدروپونیک Pack Base (ضخامت دیوار سبز : 8-6 سانتی متر )
هر دو ساختار هیدروپونیک Double Skin و Pack Base ، بدلیل بستر منعطف و نمدی ، قابلیت فرم پذیر به شکل دیوار را دارند و هیچ محدودیتی در فضا و شرایط مختلف برای اجرای این دو نوع دیوار سبز وجود ندارد.
3. دیوار سبز هیدروپونیک ترکیبی hydro Soil ( ترکیب خاک و سیستم هیدروپونیک ) (ضخامت دیوار سبز : 15-10 سانتی متر )
ساختار های دیوار سبز Hydro Soil ویدکو گرین دارای ثبت اختراع هستند و حاصل سالها کوشش و تلاش متخصصین شرکت ویدکو گرین می باشند.
همچنین دیوار سبز هیدروپونیک Hydro Soil قابلیت اجرا به صورت پارتیشن و دو طرفه را نیز دارند و دارای ساختار خود ایستا می باشد.
در تمامی مواردی که نام بردیم، ساختار اصلی دیوار سبز به صورت هیدروپونیک است.

Edit Content

دیوار سبز با استفاده از نمد پلیمری

در این سیستم از یک پارچه ی نمدی استفاده می شود که قابلیت زهکشی دارد. این پارچه طوری تاخورده که بر روی قاب زیر ساخت (زیرین) قرار بگیرد. در این روش، یک یا چند گلدان به صورت ردیفی برای کاشت عمودی ایجاد می شوند. گیاهان زنده روی یک سطح عمودی کاشته می شوند. این روش نسبت به روش های قدیمی مزایای بیشتری دارد. سبکی سازه، تهویه مناسب، زهکشی قوی و قابلیت تعویض آسان گیاهان از جمله مزایای این سیستم به شمار می روند.

لوازم دیوار سبز

1- گیاهان دیوار سبز

مهم ترین قسمت دیوار سبز، گیاهان آن است. برای انتخاب گیاهان باید به نیازهای آنها توجه نمود. برخی از گیاهان مقاوم هستند و با آب و هوای منطقه سازگار می باشند. از این نوع گیاهان می توان در دیوارهای سبز خارجی استفاده کرد. در حالی که گونه های دیگری از گیاهان وجود دارند که در مقابل نوسانات دمایی مقاومتی نمی کنند و آسیب می بینند. این گیاهان، گزینه ی مناسبی برای استفاده در دیوارهای سبز داخلی هستند. دسته ای از گیاهان هم به نور بیشتری نیاز دارند. برای این گیاهان می توان از نورهای مصنوعی استفاده کرد.

2- گلدان دیوار سبز

گلدان ها، وسایلی هستند که برای کاشت گیاه به کار می روند. امروزه گلدان ها با طرح ها و رنگ های مختلف در بازار به فروش می رسند.

ریشه های گیاهان مختلف می توانند در این گلدان ها به اندازه کافی رشد کنند. طراحان دیوار سبز با توجه به نوع طراحی از اندازه های مختلف گلدان استفاده می کنند. آنها برای اینکه بتوانند یک دیوار سبز زیبا و چشم نواز طراحی کنند، از رنگ ها و اندازه های مختلف گلدان بهره می برند. دقت در به کار گیری گلدان های مناسب و نیز تنالیته رنگی برگ های گیاهان موجب می شود تا یک اثر هنری منحصر به فرد خلق نمایند. تراکم گیاهانی که  در دیوارهای سبز به کار می روند با هم متفاوت می باشد. گلدان های به کار رفته در دیوار سبز، به صورت مجزا از یکدیگر قرار دارند و امکان تعویض آنها وجود دارد. برای اینکه فرایند انتقال آب به خوبی صورت گیرد، از یک سیستم زهکشی هوشمند استفاده می کنند.

 

لوازم جانبی گلدان دیوار سبز

لوازم جانبی گلدان دیوار سبز شامل قلاب های نگهدارنده روی بدنه گلدان، فیلتر آب، زهکش، صافی کف گلدان و فیکسچرها می شوند.

- قلاب های نگهدارنده روی بدنه گلدان :

تعداد این قلاب ها 6 عدد است که در قسمت پشتی بدنه گلدان قرار دارند. با وجود این تجهیزات، ضریب ایمنی گلدان در ارتفاع بالا افزایش می یابد. این قلاب ها باعث می شوند تا گلدان ها به راحتی بر روی پنل فلزی دیوار سبز قرار بگیرند. به این ترتیب، احتمال سقوط گلدان به صفر می رسد.

- فیلتر آب :

وظیفه فیلتر آب که در قسمت بالایی گلدان قرار دارد، تقسیم بندی مناسب آب ورودی به گلدان می باشد.

- زهکش :

در قسمت کف گلدان ها یک لوله وجود دارد که آب اضافی را به گلدان پایینی منتقل می کند. با این کار میزان هدر رفت آب کاهش می یابد. هنگامی که آب اضافی به گلدان انتهایی می رسد، به وسیله ی سیستم لوله کشی تخلیه می شود. برای صرفه جویی در مصرف آب و استفاده بهینه از آن می توان این آب را برای آبیاری مجدد به کار برد.

- صافی کف :

صافی هایی که در کف گلدان وجود دارند به زهکشی بهتر آب کمک می کنند. علاوه بر این، شرایطی را فراهم می کنند تا از آب باقی مانده در ته گلدان ها استفاده بهتری شود. مقداری آب درون این صافی ها ذخیره می شوند و برای تغذیه خاک گلدان به کار می روند. این صافی ها از ریزش خاک به گلدان های پایینی در زمان آبیاری جلوگیری می کنند.

- فیکسچرها :

این تجهیزات نقش مهمی در امنیت گلدان ها دارند. با استفاده از فیکسچرها می توان گلدان ها را در ارتفاعات مختلف نصب کرد. سازندگان دیوارهای سبز گلدانی برای محکم نگه داشتن گلدان ها از بازوهای آنتی لیفت استفاده می کنند.

3- پنل دیوار سبز

پنل های گرین وال را با استفاده از فلزات و فولاد مسوار می سازند. به همین علت بسیار مقاوم و محکم هستند. برای نصب پنل ها بر روی دیوار از پیچ و رولپلاک استفاده می شود. در نهایت، گلدان ها را بر روی آن قرار می دهند. هر پنل فلزی 44 سانتی متر عرض و 100 سانتی متر طول دارد. بر روی هر یک از پنل های دیوار سبز 8-12 گلدان نصب می شود. تراکم دیوار سبز در این دو حالت متفاوت می باشد.

4- تجهیزات آبیاری

بهترین روش برای آبیاری دیوار سبز، استفاده از سیستم هوشمند و اتوماتیک است. این سیستم ها می توانند با دقت زیادی عملیات آبیاری خاک را کنترل نمایند. تجهیزاتی که در این سیستم وجود دارند شامل شیلنگ های قطر 16 و رابط های T شکل می شوند. علاوه بر این موارد، شیر برقی هم در این سیستم آبیاری به کار می رود که امکان تنظیم زمان و مقدار آبیاری را فراهم می کند. طراحان دیوار سبز با توجه به ابعاد آن، از شیلنگ ها و رابط های آبیاری به دو صورت افقی و عمودی استفاده می کنند. سیستم های خودکار آبیاری نقش مهمی در صرفه جویی آب دارند. از دیگر مزایای سیستم آبیاری اتوماتیک می توان به استفاده بهینه از زمان و سیستم زهکشی مناسب اشاره کرد.

کارشناسان توصیه می کنند که برای آبیاری دیوار سبز از روش قطره ای استفاده شود. اجزای به کار رفته در سیستم قطره ای شامل پمپ، اتصالات، شیرهای باز و بست آب، نازل قطره چکان و لوله های آبرسانی می شوند. یکی از نکات مهمی که در زمان جانمایی گلدان ها در دیوار سبز باید به آن توجه شود، دسترسی به ورودی و خروجی آب است. در صورت وجود این دسترسی، نیازی به حوضچه آبرسانی نیست. اما اگر این دسترسی کم باشد یا اصلا وجود نداشته باشد، گلدان ها نیاز به حوضچه آبرسانی دارند. این حوضچه میزان آبیاری سیستم در زمان را معین می کند. تشخیص زمان بندی بر عهده کارشناس می باشد. امکان تنظیم این دستگاه برای گیاهان و فصل های مختلف وجود دارد.

5- لوازم مورد نیاز برای نورپردازی

اگر نور موجود در محیط برای رشد گیاه کافی نباشد، از نور مصنوعی استفاده می کنند. البته گاهی اوقات استفاده از نور مصنوعی برای زیبایی و جلوه گری بیشتر دیوار سبز می باشد. طراحان دیوار سبز برای نورپردازی از انواع پروژکتورها و وال واشر استفاده می کنند. با نصب این تجهیزات بر روی دیوارها و سقف و یا در لابلای گل ها و گیاهان به زیبایی بیشتر دیوار سبز کمک می کنند. نور و حرارت پروژکتورها ممکن است به گیاهان آسیب وارد کند. به همین علت باید فاصله ی مناسبی بین پروژکتور و گیاه وجود داشته باشد. طراحان دیوارهای سبز برای اجرای یک نورپردازی اصولی به نوع رنگ ها، محل ایجاد سایه ها، مقدار و زاویه تابش نور، تلاقی نورها و ... دقت می کنند.

عوامل موثر در انتخاب گیاهان دیوار سبز

- اقلیم منطقه :

گیاهانی که برای دیوار سبز انتخاب می شوند باید با شرایط آب و هوایی و اقلیم منطقه سازگار باشند. در زمان انتخاب این گیاهان باید به شدت نور، دما، مقدار بارندگی، آبیاری، ارتفاع منطقه و ... توجه نمود.

- نوع گیاه :

بهتر است در ساختار گرین وال خود از گیاهان بومی منطقه استفاده کنید. این گیاهان با آب و هوای منطقه سازگار هستند. می توان از گیاهان همیشه سبز استفاده کرد. با این کار دیوار سبز شما در تمام فصل، سر سبزی و زیبایی خود را حفظ می کند. در مورد استفاده از گیاهان خزنده، رونده و یا بالارونده با یک متخصص مشورت کنید.

مراقبت از دیوار سبز

باید همواره به نیازهای گیاه توجه نمود. این نیازها شامل مقدار آبیاری، نور، آفات، بیماری ها، کمبود مواد غذایی و ... می شوند. پس از اجرای دیوار سبز لازم است تا در فواصل زمانی معین به گیاهان آن رسیدگی کرد. این کار باعث افزایش طول عمر گرین وال می شود.

نگهداری از دیوار سبز

نگهداری از دیوار سبز بسیار اهمیت دارد. هر چقدر بهتر از گیاهان مراقبت شود، ماندگاری دیوار سبز افزایش می یابد.

 - گیاهان حساس :

برخی از گیاهانی که در دیوار سبز به کار می روند در مقابل سرما حساس هستند و به خواب می روند. برای محافظت از آنها در فصل سرد از پوشش های مناسب استفاده نمایید.  

- آبیاری :

یکی از مهم ترین موارد در افزایش ماندگاری دیوار سبز، آبیاری آن می باشد. زمانی که گیاه، آب کافی را دریافت می کند، شاداب و سرحال است. نکته مهم دیگر که باید به آن توجه شود، کیفیت آب آبیاری و میزان املاح آن است. برخی از گیاهان نسبت به شوری آب حساس هستند، گروهی بی تفاوتند و برخی مقاوم می باشند. دقت داشته باشید که گیاهانی را برای دیوار سبز  انتخاب کنید که از نظر نور، دما، آب و شرایط آب و هوایی به هم نزدیک تر هستند.

- کود :

با گذشت زمان، گیاه تمام مواد معدنی موجود را مصرف می کند. بنابراین برای اینکه همچنان رشد کند باید تغذیه شود. برای این منظور می توان از کودهای گیاهی مناسب استفاده کرد.

سوالات متداول دیوار سبز

برآورد هزینه دیوار سبز بسته به هیدروپونیک، کابلی و گلدانی بودن ، قیمت های متفاوتی در اجرا خواهند داشت. از دیگر عوامل تاثیر گذار در قیمت دیوار سبز ، استراکچر و محل نصب دیوار می باشد. به صورت کلی بررسی قیمت دیوار سبز به موارد زیر بستگی دارد .
● نوع و ساختار اجرا: اینکه دیوار سبز به صورت هیدروپونیک ،گلدانی یا به شکلی دیگر نصب می شود.
● محل قرارگیری: دیوار سبز در قسمت داخل ساختمان یا بیرون از آن نصب می شود.
● ابعاد و اندازه دیوار سبز : هزینه های نیروی انسانی همگی بستگی به اندازه و ابعاد دیوار سبز دارند. حتی دسترسی و ارتفاع می تواند در قیمت دیوار سبز تاثیر گذار باشد.
● تجهیزات فیزیکی مورد نیاز : دستگاه ها و پمپ های مورد نیاز جهت آبیاری ، نور پردازی و تامین نور های مصنوعی نیز از جمله موارد تعیین کننده در قیمت تمام شده دیوار سبز می باشند .
● انتخاب گیاهان دیوار سبز: انتخاب گیاهان در دیوار سبز یکی از مهم ترین بخش های تاثیر گذار در هزینه های تمام شده در دیوار سبز می باشند .

سوالی که مطرح می شود آیا دیوار سبز بر کیفیت هوا موثر است؟
دیوارهای سبز داخلی ، علاوه بر تاثیرات مثبت روحی و روانی، می توانند تاثیرات مثبتی بر ساختار و کیفیت هوای محیط اطراف خود داشته باشند. برخی از گیاهان باعث تصفیه هوای محیط می شوند. بگونه ای که این ریشه ها از مواد شیمیایی به عنوان مواد مغذی استفاده کند. اثبات شده است که کیفیت هوا به بهبود هوشیاری و توانایی های شناختی افراد نیز منجر می شود.

یکی از عناصر اصلی و تاثیرگذار در ایجاد محیطی پرنشاط ، به ویژه در ساختمان های اداری، ایجاد مکان محیطی آرام بخش است تا استرس ناشی از عوامل خارجی را کاهش دهد.
از آنجایی که انسان موجودی برخاسته از طبیعت است و طبیعت در فطرت آن بسیار تاثیر گذار است، ایجاد دیوار های سبز در داخل محیط زندگی و کار می تواند بسیار مثمر ثمر باشد.

دیوار های سبز  اجازه نمی دهند تا نور خورشید به صورت مستقیم به سطح دیوار بتابد. علاوه بر این مانع از انتقال حرارت و گرما به داخل محیط می شوند. این دیوارها در زمستان، با ایجاد حد فاصل بین سرما و پوسته دیواره، از هدر رفت انرژی گرمایی داخل محیط جلوگیری می کنند

بله. دیوارهای سبز بسته به نوع ساختار، عایق مناسبی برای صدا و امواج نیز می باشند. برگ گیاهان به عنوان یک ساختار فیزیکی منعطف ، این قابلیت را دارند تا امواج صوتی را دفع نموده و باعث جلوگیری از نفوذ صدا بین دو محیط شوند.